Tips

Soep

Wie graag lekkere aspergesoep maakt vertrekt best van een goede kippenbouillon. Je kan deze zelf trekken of gebruik maken van bouillon blokjes, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Ondertussen kook je stukjes asperges af. Dit mag met schil en al, zolang je ze daarna pureert door een passe-vite. Zo hou je geen taaie stukken over. Deze gepureerde aspergemassa doe je onder de bouillon (ongeveer 3l per kg asperges). De soep werk je af met een zakje Knorr Aspergesoep, een beetje room, en kleine stukjes asperges. Smakelijk!

Bewaring

Wanneer de asperges van het veld komen worden ze meteen bewaard in water. Dit doen we om de blauwe schijn te voorkomen. Wil je de asperge zo lang mogelijk thuis kunnen bewaren, dan is een koude, vochtig een donkere plaats een absolute must!  Rol de  ongeschilde asperges  in een vochtige theedoek en stop ze in het groente vak van je frigo. Zo blijven ze met gemak nog enkele dagen goed.

Invriezen

De asperge is een groente die je perfect kan  invriezen. Indien je de asperges wilt invriezen dien je ze eerst te schillen, en de uiteindes ‘het kontje’ eraf te snijden. (+- 2 à 3 cm van het uiteinde)  Zowel het kontje als de schillen kan eventueel ook invriezen om er nadien soep van te maken.

Doe de versneden asperges in een diepvrieszak, sluit ze af en leg deze in de diepvries. Je kan ze met gemak 4 à 6 maanden bewaren. Zo kan je een geruime tijd van het jaar van het ‘witte goud’ genieten.