Tips

Soep

Wie graag lekkere aspergesoep maakt vertrekt best van een goede kippenbouillon. Je kan deze zelf trekken of gebruik maken van bouillon blokjes, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Ondertussen kook je stukjes asperges af. Dit mag met schil en al, zolang je ze daarna pureert door een passe-vite. Zo hou je geen taaie stukken over. Deze gepureerde aspergemassa doe je onder de bouillon (ongeveer 3l per kg asperges). De soep werk je af met een zakje Knorr Aspergesoep, een beetje room, en kleine stukjes asperges. Smakelijk!

Bewaring

Als de asperges van het veld komen bewaren wij ze in water. Dit doen we omdat ze anders paars verkleuren. Zelf bewaar je dus best ook je asperges vochtig, koel en donker. Zo kan je ze bijvoorbeeld in een vochtige handdoek in het groentevak van de frigo bewaren

Invriezen

Je kan asperges perfect invriezen. Je schilt ze voor ze in de vriezer gaan zo heb je achteraf geen werk meer.